Къща за гости "МЕЛСА"

История

Несебър е едно от най-живописните места по родното Черноморие. Неговата хилядолетна история и запазените паметници от различни епохи са причината градът да заема специално място в българската и европейската  история. 

Международно признание Несебър получава през 1983 год., когато организацията за покровителство на световното културно наследство ЮНЕСКО го включва в списъка на защитените градове- музеи.

Старите Траки го наричали Мелсабрия - което означава "град на Мелса". Мелса е легендарния основател на селището.

Съвременният Несебър е разположен на малък вдаващ се в морето полуостров и се състои от две части- Стар град и Нова част.
Административният живот е съсредоточен в Новата част, в която ще откриете много  разнообразни и модерни  хотели, ресторанти и клубове, чисти плажове и красиви променади. 


Уникалният Стар град още носи духа на различните епохи и хора, с които е свързано развитието му- траки, елини, римляни, византийци, османци и българи.  Ще бъдете впечатлени от добре запазените църкви от Средновековието, от останките на крепостните стени и от красивите фасади на типичните несебърски дървени къщи, когато се разхождате из лабиринта от неговите тесни калдъръмени улички. Чудесните рибни ресторанти ще Ви доставят удоволствие и ще допринесат за
Вашето истинско курортно настроение!